Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Το "εγώ" των γονιών πνίγει τα όνειρα των παιδιών

Ημέρες δύσκολες για παιδιά που "αρίστευσαν" στις εξετάσεις. 
"Αρίστευσαν" και όχι αρίστευσαν, διότι άλλο το άριστα στις εξετάσεις και άλλο το άριστα στην Ζωή. Η μεγάλη παγίδα των μονάδων βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.
Τυφλωμένοι από ένα απίστευτο εγώ οι γονείς και από ένα απίστευτο εγώ σε ανάμιξη με προσωπικό συμφέρων φροντιστές και "επίδοξοι" φροντιστές - καθηγητές σχολείων.
Πειθαναγκάζουν τα παιδιά σε επιλογές που μόνο τους ίδιους βολεύουν και καθόλου τα παιδιά.
Ποια είναι η διαφήμιση σε σχολεία και φροντιστήρια; Είχαμε 5 ιατρικές, 3 νομικές κλπ.
Έγραψες καλά στην μια κατεύθυνση; υποχρεωτικά ιατρική, κυρίως από την μάνα και από τους φροντιστές. Έγραψες καλά στην άλλη, υποχρεωτικά στην νομική και ας είναι οι "δικηγόροι" της Αθήνας περισσότεροι από αυτούς όλης της Γαλλίας.
Πολιτικός μηχανικός και ας ζουν σήμερα οι μηχανικοί με δανεικά.
Μια φίλη καθηγήτρια βιολογίας έχει την εξής ιστορία. Είχε μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελληνίως. Ακόμα το περιβάλλον της και "οι περίφημοι φροντιστές" δεν μπορούν να πιστέψουν και να δεχτούν ότι ήθελε να γίνει βιολόγος και όχι γιατρός.
Πέρυσι ο πρώτος των πρώτων, που πέρναγε άνετα πρώτος στην ιατρική, επέλεξε να γίνει φυσικός. Ένα δείγμα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που έχει όλα τα εφόδια να επιτύχει και στην ζωή.
Άλλος γνωστός πήγε στο Πολυτεχνείο για να μην "πετάξει τις μονάδες". Το τελείωσε, χάρισε το πτυχίο σε αυτούς που το ποθούσαν και σήμερα κάνει εξαιρετική καριέρα ως μουσικός.
Εκατοντάδες τα παραδείγματα δυστυχισμένων "άριστων" που επέλεξαν άλλοι αντ' αυτών. 
Παιδιά "γράψτε τους" όλους στα παλιά σας τα παπούτσια, και επιλέξτε αυτό που πραγματικά σας αρέσει και όχι αυτό που θα φουντώσει το εγώ της μαμάς σας και το συμφέρον του καθηγητή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου